Eerste prik ruim kwart inwoners gemeente Alphen, 11 procent volledig gevaccineerd

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - 28.263 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn (25,1 procent) hebben inmiddels hun eerste vaccinatie, toegediend door de GGD, gehad. 12.603 mensen (11,2 procent) zijn volledig gevaccineerd. Dat heeft de gezondheidsdienst dinsdag bekendgemaakt in hun wekelijkse update.

Afgelopen week heeft de GGD 6235 prikken gezet: 3288 gemeentegenoten kregen een eerste prik, 2947 mensen hun tweede inenting of een Janssen-vaccinatie. Bij Janssen volstaat één prik, terwijl andere vaccins twee keer toegediend moeten worden om zo volledig als mogelijke bescherming te bieden.

In de hele regio Hollands Midden zijn 197.717 mensen (+20.448) één keer ingeënt, 86.089 regiogenoten (+20.170) hebben beide prikken of Janssen gehad. Hoeveel mensen door huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen zijn gevaccineerd is niet bekend.

Coronabesmettingen

Maandag werd al bekendgemaakt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn voor de vijfde week op rij is gedaald. 128 positieve tests is het laagste weekaantal sinds medio september vorig jaar en bovendien een afname van 36 procent ten opzichte van een week eerder.

Landelijk is afgelopen week het aantal nieuwe besmettingen met 28 procent omlaag gegaan, onthulde het RIVM dinsdag. In ziekenhuizen liggen 32 procent minder coronapatiënten dan een week eerder. Het regionale percentage is niet bekend, wel zei coördinator Martin Schalij vorige week dat er geen sprake meer is van een noodscenario.

Lees ook: Laagste aantal nieuwe coronabesmettingen in één week sinds september