Eerste punt van nieuw voetbalseizoen is binnen voor Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met een 1-1 gelijkspel is Alphense Boys zondag begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. 'Heel veel mensen hadden vooraf gedacht dat wij hier in de problemen zouden komen. Maar dan blijkt dat toch anders te zijn', zegt trainer Remco Tuinenburg tevreden na de puntendeling tegen De Zouaven.

Halverwege de tweede helft nam Alphense Boys de leiding dankzij een treffer van Ilias Latif. Vijf minuten later lag de 1-1 al in het net. 'Die goal begint wel bij onze keeper Daniël Futrak, die ook een aantal ballen pakt waardoor je uiteindelijk een punt overhoudt', constateert Tuinenburg. 'Hij moet de bal niet spelen naar centrale verdediger Mike Mulder, die daardoor in de problemen komt en een inworp weg moet geven.'

Voor het eerst sinds zijn in december 2019 opgelopen zware blessure speelde Milan Stiphout weer mee. En dan ook nog eens als aanvoerder. 'Ik ben met mijn 24 jaar een van de oudere spelers en dan vind ik dat ik verplicht ben om de jongere jongens mee te nemen', zegt hij over zijn nieuwe rol.

Frommelgoal

Stiphout is een van de drie basisklanten bij Alphense Boys die niet in deze eeuw geboren is. Eén van de jonkies op het veld is de uit het onder 21 jaar-team overgekomen Frank van der Hoorn. 'Wij hebben nog moeite om mee te komen in het hoge tempo van de tegenstander. Maar dat gaat iedere week beter', zegt hij over de recente oefenduels en het eerste competitietreffen.

Daar is zijn trainer het mee eens. 'Wij hadden het speloverwicht en hebben twee stormpjes overleefd van De Zouaven. Maar volgens mij hebben wij een prima wedstrijd gespeeld', vindt Tuinenburg. '1-1 is terecht, maar je had toch meer gewild als je op voorsprong staat. Het is een frommelgoal die we tegenkrijgen.'

Scoreverloop De Zouaven - Alphense Boys 1-1 (0-0): 0-1 Ilias Latif, 1-1 Jurre Duijn.

Hieronder is de samenvatting van De Zouaven - Alphense Boys te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Remco Tuinenburg, Milan Stiphout en Frank van der Hoorn bekijken.