Eerste stembureaus maandag geopend voor Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Maandag zijn de eerste stembureaus opengegaan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens het early voting kunnen kiezers, die vanwege de coronapandemie tot een risicogroep behoren, eerder hun stem uitbrengen.

Op zowel maandag als dinsdag zijn er verspreid door de gemeente Alphen aan den Rijn zo'n tien verschillende stembureaus geopend. De toestroom van kiezers moet op deze manier beter verspreid worden. Eén van die locaties is midgetgolfverenging De Trekvogels in Boskoop. Rond het middaguur hadden daar iets meer dan veertig mensen hun stem uitgebracht.

Stembureauleden zitten achter spatschermen, de stemhokjes en rode potloden worden tussendoor gereinigd en er is een aparte in- en uitgang in het stemlokaal. 'Zodat er geen heen en weer geloop is binnen het stembureau', legt Karin Bekker, voorzitter van het stembureau in Boskoop, uit. Ook voor Bekker is het lastig inschatten hoeveel mensen komen stemmen. 'Je hebt natuurlijk ook binnen deze groep de 70-plussers, die met briefstemmen al hun stem uitgebracht kunnen hebben.'

Op woensdag 17 maart, de grote verkiezingsdag, zijn er meer dan zestig stembureaus geopend in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees ook: Potlood mee naar huis na het stemmen? Niet in Alphen aan den Rijn