Eerste Tiny Forest wordt in november aangeplant

ALPHEN AAN DEN RIJN - Volgende maand wordt de eerste Tiny Forest aangeplant in Alphen aan den Rijn. Dat gebeurt in de Groene Vinger, langs het Kroospad, vlakbij museumpark Archeon.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos in de Groene Vinger wordt 250 vierkante meter groot. In een Tiny Forest kunnen vlinders, vogels en insecten leven. Mensen kunnen er doorheen wandelen. Met scholen worden afspraken gemaakt over samenwerking en het geven van natuureducatie.

De realisatie van Tiny Forests is een van de punten die opgetekend staat in het afgelopen voorjaar gesloten coalitieakkoord van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks.

Iedere wijk en kern één

Tiny Forests moeten ervoor zorgen dat er meer natuur komt in stedelijke gebieden. De bossen bieden een oplossing voor waterberging en CO2-opslag. Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) heeft de wens om uiteindelijk in iedere wijk en kern van de gemeente Alphen een Tiny Forest aan te planten. De Tiny Forest in Kerk en Zanen blijft minimaal tien jaar bestaan.