Eetcafé De Hoek is klaar voor de 19e editie van Hoekstock Festival

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Op het terrein van eetcafé De Hoek in Koudekerk aan den Rijn kan weer genoten worden van livemuziek komend weekend. Vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni is het namelijk tijd voor de 19e editie van het Hoekstock Festival, met dit keer als thema 'Freaky Farmers'. 

Het festival is een echt dorpsfeest en zeker met het thema van dit jaar, krijgen de 'Koudekerkse roots' de aandacht. 'Hoekstock is iets waar jong en oud elkaar tegenkomen', vertelt Marcel van der Meer, eigenaar van het eetcafé. 'Op het terrein vindt als het ware een grote reünie plaats tussen oude bekenden. Dat maakt het steeds zo bijzonder en leuk.'

Het terrein is voor het grote deel al in orde gemaakt voor de komst van de feestgangers. 'In het café is alles helemaal klaar voor het feestweekend, ook buiten begint het steeds meer vorm te krijgen met de plaatsing van het ponton en het podium. We liggen prima op schema', aldus Van der Meer.

Line-up

Het Hoekstock Festival is een van de grootste popmuziekfeesten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Jaarlijks treden tientallen bands uit de omgeving op. Vrijdagavond vanaf 16.00 uur beklimmen Aerdrijk, Big & Blue, Troublegum, Busted in Rock en Step the Gap het podium. Op zaterdag is het vanaf 13.30 uur de beurt aan SMR, Trick, Limit by Mass, Zoeterwous, Nouked en Woodstock Tribute.

De weersvoorspellingen voor aankomend weekend zijn goed en Van der Meer verwacht dan ook wel de nodige bezoekers. 'Iedereen is er klaar voor, zelfs de buurman', grapt hij.