Gepubliceerd op 04 Juli 2019 om 10.45 uur

Eikenprocessierups bevindt zich op 30 à 40 locaties in Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De eikenprocessierups is in de gemeente Alphen aan den Rijn op dertig à veertig locaties aangetroffen. Het totaal aantal meldingen ligt op ruim 130, tegenover twintig meldingen in 2018. Dat meldt de gemeente Alphen.

Een gespecialiseerd aannemersbedrijf is in Alphen dagelijks bezig om de overlastgevende rups te bestrijden. Bijvoorbeeld in het Weteringpark, waar meer dan de helft van de 97 eikenbomen wordt geteisterd door het beestje.

Met speciale stofzuigers worden de rupsen van de bomen verwijderd. De haartjes van de rups kunnen zorgen voor huid-, oog- en luchtwegirritaties. Het gaat om minuscule haartjes die op de huid blijven zitten en lastig zijn weg te halen.

Kennisplatform

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft opdracht gegeven om een speciale website over de eikenprocessierups in het leven te roepen. Op die website geven experts van kennisplatform Processierups antwoord op veelgestelde vragen over de rups en de klachten die het beestje kan veroorzaken.

Lees ook: Beroemd en berucht: dit moet je weten over de eikenprocessierups

advertentie
.
advertentie