Einde seizoen amateurvoetbal: geen kampioenen en degradanten

Gepubliceerd op 31 maart 2020 om 19.59 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het amateurvoetbalseizoen is per direct beëindigd. Dat heeft de KNVB dinsdagavond bekendgemaakt. Er zullen geen kampioenen en degradanten zijn in het senioren-, jeugd- en vrouwenvoetbal.

De KNVB maakt geen eindstanden op. Ook worden de bekertoernooien niet uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Geen platte kar in Boskoop

De eerste elftallen van Aarlanderveen (3e Klasse A) en Floreant (4e Klasse C) streden om het kampioenschap. Aarlanderveen staat weliswaar tweede, maar met koploper TAVV in het vizier. Het Boskoopse Floreant staat bovenaan, terwijl ARC bij zijn rentree in de hoofdklasse stabiel in de middenmoot staat.

Alphia (3e Klasse A), Hazerswoudse Boys, Koudekerk (beiden 4e Klasse A) en BSC '68 (4e Klasse C) golden als outsiders voor de titel. Als zij het kampioenschap mis zouden lopen, wilden zij via de nacompetitie promoveren, net als Alphense Boys (Hoofdklasse A), Alphen (3e Klasse A), Alphense Boys Zaterdag en Zwammerdam (beiden 4e Klasse B).

Lees ook: Regering verlengt coronamaatregelen in Nederland tot en met 28 april

advertentie advertentie