Elf coronaboetes uitgedeeld voor parkeren bij Zegerplas en geen afstand houden

Gepubliceerd op 06 april 2020 om 14.49 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben zeven automobilisten een boete gegeven die hekken rond afgesloten parkeerterreinen in Alphen aan den Rijn (Park Zegersloot) en Benthuizen (Bentwoud) hebben weggehaald. Dat meldt de gemeente Alphen desgevraagd.

Vanwege de te verwachte drukte - van buiten de gemeente Alphen aan den Rijn - waren de parkeerterreinen van beide recreatiegebieden afgelopen zaterdag en zondag uit voorzorg afgesloten. Een aantal automobilisten had daar maling aan, verwijderde de hekken om de auto alsnog te parkeren. Inmiddels zijn de parkeerterreinen weer open. Verder zijn vier bekeuringen uitgeschreven door boa's aan mensen die geen anderhalve meter afstand van elkaar hielden.

'Het straatbeeld was zondag rustiger dan zaterdag', blikt de gemeente Alphen terug. 'Mensen houden zich over het algemeen aan de maatregelen, met uitzondering van bezoekers aan Park Zegersloot afgelopen zaterdag.' Hoeveel bekeuringen de politie heeft uitgeschreven is niet bekend. De politie wil geen cijfers openbaar maken.

Lees ook: Hekken afgesloten parkeerterrein Zegerplas weggehaald, boetes voor automobilisten

advertentie advertentie