Elfde van de elfde: geen nieuwe Prins Carnaval, geen festiviteiten

Foto: Facebook

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is vandaag de Elfde van de elfde, de dag waarop het carnavalsseizoen wordt geopend. En dat wordt een rustig seizoen, want vanwege het coronavirus hebben zowel De Krooshappers als De Cascarvieten besloten om alle festiviteiten af te gelasten. Met een boodschap proberen beide verenigingen de carnavalsvierders een hart onder de riem te steken.

'Wij adviseren iedereen: vier thuis een feestje, blijf gezond. We hopen dat we snel weer met z'n allen een groot feest kunnen bouwen, want dit is ook helemaal niks', zegt Alex Lourier, alias de Keukenprins, in een videoboodschap. Rond deze tijd zou ook de nieuwe Prins Carnaval in Boskoop bekend worden gemaakt, maar ook dat wordt een jaar uitgesteld. Lourier blijft samen met hofdames Renate Kuijf en Annemiek van Eijk nog een jaar aan.

De Cascarvieten uit Alphen aan den Rijn zouden vandaag naar het gemeentehuis gegaan zijn om daar de sleutel van de stad op te halen. 'Blijf gezond, let goed op jezelf en op een ander zodat wij elkaar binnenkort weer gewoon kunnen ontmoeten', zegt Prins Cascar LV, ook bekend onder de naam Frank Verschuur.