Volop tips en adviezen op Energiemarkt in De Plataan in Boskoop

BOSKOOP - Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert zaterdag 12 november samen met de energiecoaches van Energiek Alphen, Woonforte, Participe en Kwadraad een energiemarkt.

Energiecoaches, installateurs en isolatiebedrijven geven tips en adviezen om snel energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Zowel huurders als woningeigenaren krijgen tijdens de markt veel informatie waarmee ze aan de slag kunnen. De energiecoaches van Energiek Alphen geven praktische tips om zonder grote aanpassingen in een woning snel te besparen op stroom- en gasverbruik. Ook delen zij hun kennis over het opwekken van eigen energie en welke stappen nodig zijn om een woning voor te bereiden op aardgasvrij wonen.

Energieklusser

Installateurs en isolatiebedrijven vertellen alles over de vele technische oplossingen die hiervoor op de markt zijn en huurders kunnen zich op de markt aanmelden voor een gratis bezoek van een energieklusser.

Medewerkers van de gemeente geven informatie over geldzaken voor huurders en woningeigenaren. Bijvoorbeeld over subsidies en leningen voor verduurzamen en financiële hulp zoals de energietoeslag.

Voor de kinderen is er een knutselhoek en tijdens de markt wordt een prijs uitgereikt voor de slimste bespaartip waarmee dorpsgenoten hun voordeel kunnen doen.

De energiemarkt is van 11.00 tot 15.00 uur te bezoeken in De Plataan aan de Snijdelwijklaan 2. Toegang is vrij.