EP release van Alphense band De Grote in Café de EngelenHoek

Foto: De Grote

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense funk-/hiphopband De Grote lanceert zaterdagavond voor het eerst een EP in poppodium Max. Als voorproefje komt zanger Alex Schoneveld samen met Daya Hendrix vrijdagavond naar Café EngelenHoek om de nieuwe muziek alvast te laten horen. 

De naam van de EP 'Kleine stappen, grote dingen' slaat op de laatste ontwikkelingen in het leven van Schoneveld. Zo heeft hij bijvoorbeeld een dochtertje gekregen die 'alles in kleine stapjes' doet. 'Het is alsof je met me meeloopt in de afgelopen jaren, waarin er grote veranderingen zijn geweest', vertelt hij.  

Samenwerking beviel goed

Daya Hendrix heeft bij vier van de vijf nummers meegezongen. 'Ik kende haar werk en wij zochten een zangeres om een refrein in te zingen', zegt Schoneveld. 'Ze was gelijk enthousiast en pastte perfect in het plaatje.' De samenwerking beviel zo goed, dat Hendrix ook bij de andere nummers betrokken werd. 

Reden voor het lanceren van deze EP is dat de band zichzelf op de kaart wil zetten. 'Wij hopen hiermee festivals en andere organisaties te kunnen overtuigen dat ze ons moeten boeken voor hun liveshows.' Vrijdagavond om 19.00 uur gaat de EP online op Spotify.

Tussen 20.00 en 21.00 uur schuiven Schoneveld en Hendrix aan bij Studio Alphen in de radio-studio. Daar worden de nummers gedraaid en uitgebreid besproken. 'Zomeravond' en 'Altijd' werden eerder al uitgebracht. 

'Ik ben vooral nieuwsgierig' 

In het artwork van de EP is het gezicht van Alexander de Grote te zien, de artiestennaam van Schoneveld voordat hij in bands ging spelen. 'Ik heet officieel Alexander, ben 1.93 meter en geef geschiedenisles, dus dan is de vergelijking gauw gemaakt', lacht hij.

Verder zijn er veel kleuren te zien die symbool staan voor de stijl waarin De Grote muziek maakt. Tijdens de releaseparty zaterdagavond worden er ook t-shirts verkocht met de afbeelding. Schoneveld is niet gespannen, wel nieuwsgierig. 'Ik ben heel benieuwd wat het publiek ervan vindt.' 

Voor de releaseparty zijn er nog tickets beschikbaar, het programma duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Voor en na de show zijn er twee deejays om de voeten van de vloer te krijgen.