Ereburger Simon Stelling: ‘Prachtig, ik ben een heel gelukkig mens’

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Prachtig, ik ben een heel gelukkig mens', is de eerste reactie van Simon Stelling nadat hij is gekroond tot ereburger van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Afgelopen zomer kreeg Stelling de gouden medaille uitgereikt van La Société Académique 'Arts-Sciences-Lettres'. Dat is een internationale prijs voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de verspreiding van de Franse kunsten, wetenschap of literatuur. 'Ik houd heel erg van de Franse cultuur en de geest van vrijheid. Ik ben best wel een vrijbuiter en met het orgel kan ik dat', zegt Stelling over de aan hem toegekende zeer prestigieuze prijs.

Stelling ontvangt de erepenning voor zijn veertig jaar lange inzet als organist van het Steinmeyer-orgel. De penning werd vrijdagavond uitgereikt door burgemeester Liesbeth Spies tijdens het felicitatieconcert dat Stelling gaf in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn ter gelegenheid van zijn Franse onderscheiding. 'Ik houd ontzettend van Alphen aan den Rijn. En ik houd natuurlijk ontzettend van mijn orgel dus dit komt heel mooi samen.'