Erepenning gemeente Alphen voor organisatie Zomerspektakel aan het Meer

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De organisatie van het Zomerspektakel aan het Meer heeft de erepenning van de gemeente Alphen gekregen. Vrijdag aan het einde van de middag, bij het begin van het driedaagse festival, werd de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Liesbeth Spies.

De erepenning is bedoeld voor mensen en organisaties die een bijzondere inspanning hebben verricht voor de Alphense gemeenschap. Het Zomerspektakel aan het Meer begon in 2011 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste festivals in Nederland die niet op commerciële basis wordt georganiseerd. Van de drie dagen moet maar voor één dag entree betaald worden en de ticketprijs is, relatief gezien ten opzichte van andere Nederlandse festivals, laag. Vorig jaar kwamen er ruim 70.000 mensen op af.

'Het evenement zet de gemeente Alphen op de kaart in de regio en is goede citymarketing voor de gemeente. Daarnaast zet de organisatie zich voor een langere tijd intensief in voor de organisatie van het evenement. Deze uitzonderlijke activiteiten zijn voor het college van burgemeester en wethouders aanleiding om de erepenning aan de organisatie van Zomerspektakel aan het Meer uit te reiken', licht burgemeester Spies toe.

Lees ook: Hoe laat treedt welke artiest op tijdens het Zomerspektakel aan het Meer?