Erepenning van gemeente voor afzwaaiend voorzitter hospice: ‘Heel verrast’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bert van Zeijts is onderscheiden met de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn. Burgemeester Liesbeth Spies, nota bene de vrouw die Van Zeijts in het verleden heeft opgevolgd als voorzitter, reikte hem de prestigieuze medaille uit ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuursvoorzitter van Hospicegroep Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Overzicht uitgereikte erepenningen Gemeente Alphen aan den Rijn

De Hospicegroep biedt mensen aanvullende zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Meer dan twintig jaar was Van Zeijts actief voor de stichting. Mede dankzij zijn inzet zijn er hospicewoningen en -bedden in Alphen en Nieuwkoop gekomen.

'Ik ben heel verrast', reageert Van Zeijts in het radioprogramma Actually Saturday op Studio Alphen. In de loop der jaren is de organisatie uitgegroeid tot een organisatie met zo'n 120 vrijwilligers. 'Wij hebben vrijwilligers altijd goed getraind en goed begeleid. Er zitten hele waardevolle kanten aan een hospice en mensen vinden het werk heel mooi om te doen.'

Hieronder is het radio-interview met Bert van Zeijts te beluisteren. Actually Saturday wordt iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur uitgezonden op Studio Alphen.