Ervaren hoe het is om te roeien, kan tijdens open dag van Roeivereniging Alphen

open dag Roeivereniging Alphen Foto: Roeivereniging Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie weleens een rondje meer doet of een fietstocht langs het Aarkanaal maakt, ziet regelmatig een roeiboot voorbij komen. Hoe het is om in zo'n roeiboot te zitten, is zaterdag 11 maart te ervaren tijdens de open dag van Roeivereniging Alphen.

'Wil jij weleens ervaren of het echt zo gemakkelijk is als het er vanaf de kant uitziet? Grijp je kans en stap in de boot', nodigt de roeivereniging aan het Aarkanaal bij de Zegerbrug geïnteresseerden uit. Iedereen vanaf 10 jaar kan deze dag tussen 10.00 en 14.00 uur instappen. Om zeker te zijn van een plekje in de boot, raadt de roeivereniging aan te melden.

Roeien kan tot op late leeftijd. Het enige dat nodig is, is een zwemdiploma. 'Samen met een instructeur stap je tijdens de open dag in de boot. Ook krijg je een rondleiding door het verenigingsgebouw. Hier liggen de boten, is een gezellige bar en een indoor sportruimte. Roeiers van de vereniging zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden.'

Introductiecursus

De vereniging heeft ervaren instructeurs die er in een paar maanden voor zorgen dat leerlingen de techniek goed onder de knie krijgen. 'Om te kijken of de roeisport bij je past, is er in het voorjaar een introductiecursus van vier lessen voor 25 euro.' Informatie is onder andere te krijgen tijdens de open dag op zaterdag 11 maart.