Explosie in flatwoning aan Argostraat in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een flat aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn heeft maandagmiddag een explosie plaatsgevonden. De bewoonster van de woning was thuis tijdens de explosie. Zij is door ambulancepersoneel nagekeken en voor zover bekend niet ernstig gewond.

Een deel van de gevel van de flatwoning is vernield. Ramen en kozijnen zijn vernietigd door de explosie en daarna door brandweerlieden verwijderd. Het appartement waar de explosie heeft plaatsgevonden, is onbewoonbaar verklaard. Tientallen bewoners van de flat zijn uit voorzorg geëvacueerd maar mochten al snel weer naar huis. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de explosie geen gevolgen gehad voor de bouwkundige staat van de rest van het gebouw.

Wat de oorzaak van de explosie was, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat die heeft plaatsgevonden in de badkamer van de woning, waar ook een wasmachine en droger staan. 'Die hebben korte tijd in brand gestaan', meldt een woordvoerder van de brandweer. Het gaat daarnaast niet om een gasexplosie of een explosie door een kapotte cv-ketel.

'Wat het wel is, durven wij op dit moment nog niet te zeggen.' Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie wordt voortgezet en kan naar verwachting weken duren.

Explosie in 2010

In 2010 vond er een explosie plaats in dezelfde flat aan de Argostraat. Daarbij kwam één persoon om het leven en werden meerdere appartementen compleet vernield. Het incident van maandagmiddag roept veel herinneringen op bij buurtbewoners. 'Natuurlijk ben je geschrokken, want je denkt: weer een explosie, weer in dezelfde flat. Dat houdt de gemoederen wel bezig hier ja', zegt een van hen.