Feestelijke afsluiting van zomervakantie tijdens verschillende spelletjesweken

HAZERSWOUDE-DORP/BENTHUIZEN - In de laatste week van de zomervakantie werden dit jaar weer uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo ging de jeugd in Hazerswoude-Dorp en Benthuizen aan de slag met hamers en spijkers, tijdens de jaarlijkse huttenbouw.

Onder andere de organisaties van de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp en Huttenbouw Benthuizen zijn erin geslaagd om weer een feestelijke afsluiting van de zomervakantie op poten te zetten. Naast het bouwen van hutten waren er in Hazerswoude meer dingen te doen voor de kinderen, onder andere een poppendokter was aanwezig in het dorp. 'Gelukkig gingen de poppen en knuffels allemaal weer gezond naar huis. Geen zorgen over een piek in de opnamen van het poppenziekenhuis dus', schrijft de organisatie in een bericht.

In Benthuizen stonden er onder andere een survivaltocht en workshop circusspelen op het programma. Ook haalde de organisatie een zweefmolen naar het huttenbouwterrein, bij voetbalvereniging BSC 68.

VakantieSpel

In Alphen aan den Rijn heeft de organisatie van het VakantieSpel deze week weer een fysieke editie weten neer te zetten. Deelnemers konden drie dagen meedoen aan de verschillende activiteiten van de spelletjesweek. Doordat het evenement op verschillende locaties plaatsvond, wist de organisatie alles binnen de geldende coronamaatregelen te organiseren.

Lees ook: Dit jaar weer een écht VakantieSpel: ‘We hadden dit echt wel nodig’