Feestelijke Kraanwaterdag op basisschool De Steijaert

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Basisschool De Steijaert heeft woensdag 27 september feestelijk de Nationale Kraanwaterdag gevierd.

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag wordt door het hele land aandacht besteed aan water als gezonde en duurzamer dorstlesser. Dit past goed bij de nieuwe koers die basisschool De Steijaert wil varen. Sinds dit schooljaar drinken de kinderen water tijdens de pauzemomenten. Wethouder onderwijs Gert-Jan Schotanus bezocht de basisschool samen met watermascotte Druppie.

De Steijaert is vorig schooljaar bezig geweest met de Gezonde School trajecten, Sport en Bewegen en Gezonde Voeding. Eén van de belangrijke onderdelen in dit traject is dat water wordt aangeboden als drinken en geen zoete (andere) dranken. 

JOGG-regisseur Elsbeth Littink-Hoogeveen regelde voor alle kinderen een eigen drinkwater bidon. Samen met de wethouder en watermascotte Druppie heeft zij deze aan alle kinderen uitgedeeld.

De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich al een aantal jaren in met de JOGG-aanpak, dat staat voor Jongeren op Gezond Gewicht, voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst.