Feestelijke start bouw eerste woningen in Westvaartpark Hazerswoude-Rijndijk

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De start van de bouw van de eerste 58 eengezinswoningen in Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk is woensdag 8 juni gevierd. In de nieuwe wijk moeten de komende jaren bijna 300 woningen verrijzen.

Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) sloeg, onder toeziend oog van kopers en betrokkenen van het project, symbolisch de eerste heipaal. Daarna was er ruimte voor de toekomstige bewoners om kennis te maken met elkaar.

Fase 1 van Westvaartpark bestaat uit 58 woningen van diverse woningtypen, zoals veranda-woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een geschakelde villa en woningen met het gehele woonprogramma op de begane grond.

BENG

De woningen in de eerste fase zijn verkocht. Vanaf deze week staat de eerste informatie over de woningen van fase 2A op de projectwebsite. De verkoop daarvan start begin juli.

Alle woningen worden BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouwd. Om te zorgen dat het gebouwgebonden energiegebruik bijna nul is (los van de huishoudelijke apparaten), worden de woningen voorzien van warmtepompen en warmteterugwinningsinstallaties.