Festival Vrij & Blij in Alphen aan den Rijn gaat door op 9 en 10 juli

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het nieuwe festival Vrij & Blij in Alphen aan den Rijn, dat gepland staat op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli, mag doorgaan. Dat maakt de organisatie donderdagmiddag bekend. 'Het wordt daarmee één van de eerste grote evenementen van Nederland.'

Volgens de organisatie moeten alle bezoekers die een entreekaart hebben gekocht ook een coronatoegangsbewijs regelen. 'Vanaf 25 juni kun je online een afspraak maken', meldt Vrij & Blij. Deze test wordt door de Rijksoverheid vergoed en kan worden afgenomen bij bepaalde sneltestlocaties die door de overheid zijn aangewezen. Iedere dag mogen 7500 festivalgangers ontvangen worden.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn laat weten dat het evenement mag doorgaan onder bepaalde voorwaarden. 'Dat de hulpdiensten een positief advies geven, de organisatie voldoende testcapaciteit georganiseerd heeft en voldoet aan de toegangstestvoorwaarden en coronaregelgeving die op 9 en 10 juli van kracht zijn', legt de woordvoerder uit.

Line-up

Op vrijdag 9 juli treden Gerard Joling, Snollebollekes, Samantha Steenwijk, dj Bart van Dishoeck en het Bar Amsterdam DJ-Team op. Thomas Berge zal de dag aan elkaar praten op het podium van Vrij & Blij op het dagcampingterrein bij de Zegerplas. Op zaterdag 10 juli maken Lil' Kleine, Boef, Caza, Childsplay, Diaz & Bruno, Yung Felix, Henkie T, Outsiders, The Partysquad en Ruben Vitalis hun opwachting.

Famke Louise stond ook geboekt voor de zaterdag, maar zij doet niet meer mee. De zangeres maakte onlangs bekend haar carrière voorlopig op een laag pitje te zetten.

Lees ook: Coronatoegangsbewijs voor evenement of activiteit: hoe kom je aan zo’n ding?