Fietsende jonge vrouwen onzedelijk betast in Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 30 juni 2020 om 15.25 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier jonge vrouwen zijn vrijdagavond tussen tien uur 's avonds en middernacht onzedelijk betast in Alphen aan den Rijn. Een vijfde slachtoffer wist te voorkomen dat een man kon toeslaan. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat.

Op de Van Boetzelaerstraat werd de eerste vrouw belaagd ter hoogte van bloemenwinkel Decotrend. Dat gebeurde tussen 22.00 en 22.20 uur. Een tweede vrouw werd in diezelfde periode op de Hooftstraat (nabij Kinderdagverblijf De Romeinen) slachtoffer.

De politie hoopt in contact te komen met twee mannen die aan het klussen waren bij winkelcentrum De Aarhof en met een vrouw die kort grijs krullend haar heeft en op de fiets reed. Deze vrouw reageerde toen het slachtoffer in de Hooftstraat begon met gillen. Mogelijk hebben deze getuigen de dader gezien.

Op de Laan der Continenten, ter hoogte van het Raoul Wallenbergplein, werd kort na 22.20 uur een derde vrouw op de fiets betast en even later, omstreeks 22.30 uur, een vrouw bij het NS-station. Tussen 23.15 en 00.00 uur probeerde een man een fietsende vrouw in de Wilhelminalaan te betasten.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie stelt dat het signalement van de man grotendeels overeen lijkt te komen. Niet uit te sluiten valt dat er meer slachtoffers zijn. De politie zegt graag met getuigen, andere slachtoffers of particulieren die in het bezit zijn van camerabeelden van deze locaties in contact te komen. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Het gaat om een blanke man van tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. Hij droeg een blauw shirt, een donkere broek en een zwarte rugzak. De man heeft kort, donker haar en fietste op een grijs-zilveren fiets. De man heeft een opvallend gebit.

advertentie advertentie