Fietsmaatjes halen cadeautjes op tijdens inzamelactie Sintvoorieder1

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn halen tijdens de inzamelactie Sintvoorieder1 van Studio Alphen cadeautjes op aan huis. Mensen die niet goed ter been zijn óf niet in de gelegenheid om naar de bibliotheek toe te komen, kunnen een beroep doen op deze fietsteams. 

'Onze vrijwilligers zijn mensen die graag iets voor een ander doen', vertelt Diana Boerefijn van Fietsmaatjes. 'Met onze duofietsen gaan zij speciaal voor deze actie koeriersdiensten uitvoeren om pakjes op te halen bij mensen die wel willen doneren, maar niet naar het inzamelpunt kunnen komen.' 

Komende week, van 20 t/m 24 november, kunnen mensen die een cadeautje op willen laten halen, tussen 12.00 en 17.00 uur bellen naar de redactie via 0172-515153 of mailen naar sint@studioalphen.nl. 'Wij vinden het fijn dat we als Fietsmaatjes zo ook een bijdrage kunnen leveren aan het mooie initiatief van Sintvoorieder1', zegt Boerefijn. 

Fietsmaatjes koppelt mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen aan een maatje. Op een duofiets is het samen nog mogelijk om te fietsen. Op die manier blijven mensen in beweging en wordt eenzaamheid tegengegaan. 

De radio-uitzendingen van Studio Alphen staan van maandag tot vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur in het teken van Stichting Sintvoorieder1. Dat is een stichting die cadeaupakketten maakt voor gezinnen die in (verborgen) armoede leven en niet veel te besteden hebben tijdens het Sinterklaasfeest. 

Tijdens de actieweek kan iedereen cadeaus doneren in de bibliotheken van Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Doneren is mogelijk tijdens de reguliere openingstijden. 

Samen met andere omroepen

De actie is geïnitieerd door Omroep West, samen met Stichting Sintvoorieder1 en lokale omroepen in de regio. Doel voor de stichting is om dit jaar 30.000 cadeaupakketten te maken en uit te delen, dat is een toename van 30 % ten opzichte van vorig jaar.

Afgelopen jaar deed Studio Alphen ook mee aan de actie, toen zijn er lokaal 2892 cadeaus ingezameld. In de gehele regio werden er dat jaar 47.459 cadeaus opgehaald.