Gepubliceerd op 23 September 2019 om 10.33 uur

Fietsmaatjes van start: ‘Fietsen is voor velen heel belangrijk’

ALPHEN AAN DEN RIJN – Zaterdag is Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn officieel van start gegaan. Op een zogeheten duofiets werd er vanuit Alphen naar Leiden gefietst. Vanaf dat moment kan iedere Alphenaar meedoen met Fietsmaatjes.

Fietsmaatjes is een landelijk project, waarbij mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen plaats kunnen nemen op een duofiets. Op deze fiets zit je naast elkaar, terwijl je allebei kunt trappen. ‘Fietsen is voor veel Nederlanders heel belangrijk’, legt voorzitter Michel du Chatinier uit. ‘Als je dat dan niet meer kan, wordt een deel van je vrijheid je ontnomen’.

De duofietsen zijn voorzien van een elektrische fietsondersteuning, zodat ook mensen die zwak ter been zijn mee kunnen fietsen. ‘Je kunt je opgeven als duo, maar je kan ook met één van onze vaste vrijwilligers mee’, aldus Du Chatinier.

20 van Alphen

De organisatie van de 20 van Alphen heeft Fietsmaatjes uitgekozen als goed doel voor de aankomende editie. Wie zich inschrijft voor het hardloopevenement, kan een kleine eenmalige extra donatie doen aan Fietsmaatjes. ‘We hebben nu één fiets, maar ze zijn ontzettend duur’, vertelt Du Chatinier. ‘Een beetje duofiets kost al snel 9.000 euro’.

advertentie
 
advertentie