Fikse stijging in aantal ziekenhuisopnames in gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Vorige week zijn zeven inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn met het coronavirus opgenomen in een ziekenhuis. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden. Dat is een flinke stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames, omdat in de afgelopen weken telkens geen of slechts één nieuwe ziekenhuisopname werd geregistreerd in de gemeente.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen nam ook toe. Vorige week testten 360 inwoners positief op het coronavirus, een week eerder werden 289 positieve tests gemeld. Evenals vorige week zijn er bij de GGD geen sterfgevallen gemeld.

In de gehele regio Hollands Midden werden er 35 mensen opgenomen in een ziekenhuis, een week eerder werden er 29 ziekenhuisopnames gemeld. Ook in de hele regio liep het aantal nieuwe coronabesmettingen verder op. Vorige week testten 2875 inwoners positief, tegenover 2138 in de week ervoor. Afgelopen week zijn 5 inwoners uit de regio Hollands Midden overleden, een week eerder werd één sterfgeval gemeld.