Filiaal van Hoogvliet beschoten met luchtbuks in Alphen aan den Rijn

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het filiaal van supermarktketen Hoogvliet aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn is maandagavond beschoten. Een woordvoerder van de politie meldt desgevraagd dat er vermoedelijk is geschoten met een luchtbuks. 'Het gaat hier om baldadigheid, vernieling.'

De beschieting vond na sluitingstijd plaats. Zover bekend waren er geen medewerkers meer aanwezig in het pand. De politie heeft maandagavond poolshoogte genomen bij het filiaal. Aan de kant van de Paradijslaan troffen zij meerdere gaten in de glazen schuifdeur aan.

Volgens de politie is er inmiddels aangifte gedaan van de vernieling.

Tattooshop beschoten

Eerder deze maand werd een tattooshop in de Julianastraat beschoten. De politie startte daarna een groot onderzoek op en op last van burgemeester Liesbeth Spies moest de onderneming twee weken lang de deuren gesloten houden.

De oproep aan getuigen om zich te melden, heeft de politie vier tips opgeleverd. 'Die lopen wij uit, dus het onderzoek is nog in volle gang', aldus de politiewoordvoerder. Of de tattooshop later deze week de deuren weer mag openen, is nog onduidelijk. Daar wist een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn nog geen antwoord op te geven.