Filmopnames met politieauto’s en nepvuurwapens bij De Ridderhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij winkelcentrum De Ridderhof worden aanstaande maandag filmopnames gemaakt met politieauto's en nepvuurwapens. Dat meldt de gemeente Alphen aan den Rijn in een bericht. De opnames vinden plaats tussen 8.00 en 19.00 uur.

Het gaat om opnames voor een tele-film voor de KRO/NCRV. 'Er is toestemming verleend om bij de opnames gebruik te maken van politieauto's en nepvuurwapens', aldus de gemeente. 'Als u in de omgeving bent, is het mogelijk dat u hier iets va meekrijgt, of enige verkeershinder ondervindt.'

Winkelend publiek en passanten worden met borden en door medewerkers van de filmploeg op de hoogte gebracht van de filmopnames. Bij het kruispunt van de Burgemeester Bruins Slotsingel en de President Kennedylaan worden verkeersregelaars ingezet, die het verkeer tijdens opnames kort kunnen tegenhouden.

Ondernemers en omwonenden geïnformeerd

Ondernemers in het winkelcentrum zijn op de hoogte gebracht van de opnames die gaan plaatsvinden. Datzelfde geldt voor omwonenden, zij zijn per brief geïnformeerd. 'Als u niet in het winkelcentrum of omgeving hoeft te zijn, verzoeken we u om niet te gaan kijken, om (verkeers)drukte te voorkomen', aldus de gemeente.