Gepubliceerd op 17 Juli 2019 om 14.35 uur

Filmpjes van vandalisme verspreid op sociale media

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op sociale media worden video's verspreid van vandalisme in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zo is onder andere te zien hoe een ruit van de Lagenwaardse Molen in Koudekerk aan den Rijn wordt ingetikt.

Op andere video's is onder meer te zien hoe een fiets van bovenin de Fietsappel in Alphen aan den Rijn wordt gegooid. Ook lijkt iemand op een scooter, met zo'n vijftig kilometer per uur, over de N11 bij Alphen aan den Rijn te rijden. De filmpjes worden waarschijnlijk via Snapchat verspreid, waarna ze op een Instagram-account worden geplaatst.

Er wordt uiteenlopend gereageerd op de filmpjes. Sommigen noemen het gedrag 'triest', anderen vinden de filmpjes lachwekkend.

Lagenwaardse molen

De video waarbij een ruit van de Lagenwaardse Molen wordt ingetikt is ook verspreid via Facebook. 'Maandagavond meldde de jongen die te zien is op het filmpje zich bij mij, samen met zijn vader', legt molenaar Pieter den Haan uit. 'Ik was van plan om woensdag aangifte te doen bij de politie van de vernieling. Als de jongeman, zoals toegezegd, de schade vergoedt bij de molenstichting, zie ik daar vanaf.'

De vernieling vond plaats in het laatste weekend van juni. 'Ik kreeg een foto toegestuurd van het ingetikte ruitje. Vanaf mijn vakantieadres heb ik geregeld dat het werd gemaakt.' Den Haan, in het dagelijks leven advocaat, noemt het vandalisme een stomme jongensstreek. 'Ik hoop dat hij hiervan geleerd heeft.'

advertentie
.
advertentie