Floreant en Hazerswoudse Boys spelen weer wedstrijdjes: ‘Wees blij’

BOSKOOP/HAZERSWOUDE-DORP - Twee weken geleden maakte het demissionaire kabinet bekend dat jongeren tot en met 26 jaar vrijuit mogen sporten in de buitenlucht. Dat maakt het mogelijk dat voetbalverenigingen op hun eigen accommodatie onderlinge oefenwedstrijden kunnen organiseren. Dat doen onder andere Floreant en Hazerswoudse Boys.

'Wij hebben onze selectie verdeeld in drie groepen. Eerst speelt team één tegen team twee, na een half uur gaat team twee tegen team drie en uiteindelijk speelt team drie nog tegen team één', legt Floreant-trainer Dennis van den Ing uit. De inzet: een middagje gratis eten en drinken.

Dat de grens op 27 jaar ligt, betekent ook dat een handvol jongens niet mee mag doen. Onder wie Bart van Herk, die zaterdag moet hardlopen rond het voetbalveld. 'Ik mis het spelletje enorm. Dat is ook het baalgevoel dat ik heb. Mijn teamgenoten kunnen een balletje trappen en een groepje niet', reageert Van Herk.

Meer wedstrijden

Waar het voor de Boskopers de tweede zaterdag vol oefenwedstrijden was, stond Hazerswoudse Boys voor het eerst op het veld. Het eerste elftal nam het op tegen het vierde team. 'Het is lekker om weer te voetballen', vindt Jari Meertens. Dat gelijke spel tegen een vriendenteam, is bijzaak.

'Wees blij dat we vandaag gespeeld hebben, het gras weer onder de voeten hebben gehad en een wedstrijdje gespeeld hebben', relativeert trainer Wilco Wapenaar. 'Laten we hopen dat dit een eerste stapje is naar meer wedstrijden dit seizoen.'