Floreant laat Zwammerdam in extremis degraderen naar vierde klasse

ZWAMMERDAM/BOSKOOP - In letterlijk de allerlaatste seconde van de blessuretijd werd Bruce Tol over het hoofd gezien door de defensie van Zwammerdam en de voetballer van Floreant scoorde de 2-2. Geen buitenspel, waarvoor geappelleerd werd, zo bleek uit de televisiebeelden. En dus moest verlenging de beslissing brengen. Daarin scoorde Floreant één keer en Zwammerdam niet. Floreant stoomt door naar de halve finales van de nacompetitie, Zwammerdam is uitgeschakeld en gedegradeerd.

Roy Monissen zette Floreant op 0-1. Koen Woudenberg miste niet veel later een strafschop namens Zwammerdam, om vervolgens toe te zien hoe Ruben de Bruin na een kwartier spelen alsnog de 1-1 vanaf de rand van het zestien metergebied in de touwen schoot. Met een fraai lobje over de doelman heen tekende Woudenberg na rust alsnog voor de 2-1. Vier 100 procent kansen voor Zwammerdam op de 3-1 werden gemist, ook Floreant kreeg nog twee goede mogelijkheden.

Waar Zwammerdam de overwinning had verdiend op basis van de eerste negentig minuten, trok Floreant op basis van de verlenging de zege terecht naar zich toe. Zwammerdam was onmachtig en Jeffrey Hilgeman scoorde aan het begin van de tweede helft 2-3. Een levensgrote kans op de 2-4 werd nog van de Zwammerdamse doellijn gehaald. Volgende week treft Floreant in de halve finales van de nacompetitie FC Oegstgeest.

Scoreverloop Zwammerdam - Floreant 2-3 (1-1, 2-2, 2-2): 0-1 Roy Monissen, 1-1 Ruben de Bruin, 2-1 Koen Woudenberg, 2-2 Bruce Tol, 2-3 Jeffrey Hilgeman.

Hieronder kun je de samenvatting van Zwammerdam - Floreant bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Jack Harmsen, Paul Pikaar en Luuk Speijer.