Floreant nog rianter aan kop na winst in derby op BSC ‘68

BOSKOOP/BENTHUIZEN - Vijf punten is de voorsprong van Floreant op de nummer twee van de ranglijst na de overwinning zaterdagmiddag in de gemeentelijke derby tegen BSC '68. Door het verlies haken de Benthuizenaren vooralsnog af in de titelstrijd in de 4e Klasse C, Floreant koerst met acht zeges in acht wedstrijden af op de eerste periodetitel.

Een gelijkspel was weliswaar terecht geweest, maar BSC '68 verzuimde zijn kansen af te maken. Al kreeg ook Floreant voldoende kansen om vaker dan twee keer te scoren. Bart van Herk bracht Floreant op voorsprong door een strafschop in de slotfase van de eerste helft binnen te schieten. Pal na rust was het Lijon Korving die de 1-1 maakte.

Jeffrey Hilgeman maakte in de 75ste minuut het winnende doelpunt. Met de punt van de schoen tikte hij de bal, afkomstig van Simeon van Klaveren, binnen.

Scoreverloop Floreant - BSC '68 2-1 (1-0): 1-0 Bart van Herk (strafschop), 1-1 Lijon Korving, 2-1 Jeffrey Hilgeman.

Hieronder kun je de samenvatting van Floreant - BSC '68 bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Paul Pikaar, Bart van Herk, Marco Lange en Michael Verhoef.