Fotowedstrijd toont schoonheid van het jonge Bentwoud

BENTHUIZEN - Het natuur- en recreatiegebied Bentwoud is volop in ontwikkeling. En al is het Bentwoud een jong bos – in 2016 is de inrichting afgerond – het bos doet het uitstekend op de gevoelige plaat. Dat wordt zeker duidelijk met de fotowedstrijd die is uitgeschreven.

De Vereniging Vrienden van het Bentwoud en Staatsbosbeheer organiseren de fotowedstrijd die de naam ‘Genieten van het Bentwoud’ heeft gekregen. Zowel tieners en volwassenen als kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd. Voor oudste groep zijn er vier categorieën: landschap, dieren, planten en recreatie. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de aparte wedstrijd ‘Zoek de kleuren in het Bentwoud’. Over de wedstrijd voor kinderen is een flyer onder basisscholen rondom het Bentwoud verspreid.

De organisatie laat de deelnemers weten: ‘Neem de tijd en heb geduld om een mooie foto te maken en ga met respect om met het Bentwoud en de planten en dieren die daar leven.’

Inleveren foto’s

Foto’s kunnen ingeleverd worden tot en met 3 september via fotowedstrijdbentwoud@gmail.com. De foto moet wel voldoen aan een aantal criteria, kijk hiervoor op deze pagina.

Na de inleverdatum maakt de jury, bestaande uit Adri de Groot van Vogeldagboek.nl, fotograaf Sjaak Noteboom, Dick van Stegeren van Staatsbosbeheer, jeugdlid Roan Bij de Vaate, beeldend kunstenares Conny Kruithof en Ria van Diemen van Vrienden van het Bentwoud, een selectie van de drie beste foto’s per categorie en uit de kinderwedstrijd. De prijsuitreiking is op zaterdag 8 oktober.