Gepubliceerd op 19 Augustus 2018 om 16.30 uur

Fransman kroont zich tot wereldkampioen Super Mario Kart in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het wereldkampioenschap Super Mario Kart, dat de afgelopen dagen bij de eSports Game Arena in Alphen aan den Rijn werd gehouden, is gewonnen door Julien Holmière uit Frankrijk. Holmière is de overall winnaar en prolongeert zijn titel van 2017.

‘Dit is echt een fantastisch gevoel’, zegt Holmière. ‘Ik had wat te bewijzen want ik heb in 2016 en 2017 ook gewonnen. Maar ik begon slecht. Op het eerste onderdeel (Time Trial, red.) eindigde ik buiten de top-16.’ Holmière won uiteindelijk twee van de drie daaropvolgende onderdelen, namelijk de Battle Mode en de Match Race. Op de laatste discipline, de Grand Prix 150CC, werd Holmière tweede. Sami Cetin (Groot-Brittannië), die de 150CC-koningsklasse op zijn naam schreef, veroverde het zilver in het algemeen klassement. Derde werd de Fransman Florent Lecoanet. Zijn landgenoot Guillame Leviach werd wereldkampioen op het onderdeel tijdrijden (Time Trial).

Karel van Duijvenboden was de Nederlander die het dichtst bij eremetaal kwam. Hij werd vierde. ‘Dat was ook het maximaal haalbare’, erkent Van Duijvenboden na afloop. ‘De top-3 is zo belachelijk goed. Bij de prijsuitreiking werd ook gezegd dat het verschil tussen de top-3 en de nummer vier nog nooit zo groot is geweest.’ Thomas Runhart, eigenaar van de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn, de gastheer van dit WK, kijkt tevreden terug op de week: ‘Een waanzinnig spektakel met heel veel Europeanen en Amerikanen die naar Alphen zijn gekomen en zich volstorten op hun passie.’

Lees ook: Gamers strijden om titel tijdens WK Super Mario Kart in Alphen

advertentie
.
advertentie