Ga met de boswachter mee op Hazensafari in het Bentwoud

BENTHUIZEN - Wandel tijdens de voorjaarsvakantie mee met de boswachter. Woensdag 1 maart en zaterdag 4 maart zijn er Hazensafari’s in het Bentwoud.

Het Bentwoud is met zijn open graslanden en dichte begroeiing het perfecte leefgebied van een bikkelharde oer-Hollandse bewonder, de haas. Nu het voorjaar aanbreekt, krijgen de hazen de kolder in hun kop. De open velden zijn veranderd in een groot strijdtoneel, of beter gezegd, een boksring, het is rammeltijd. Iedere ochtend en middag rennen de bikkelharde dieren onvermoeid achter elkaar aan, waarbij ze elkaar regelmatig in de haren vliegen en elkaar als ware boksers rake klappen uitdelen.

Meer leren en zien van deze stoere bewoner van het Bentwoud kan tijdens de hazensafari woensdag 1 maart van 13.30 tot 15.30 en zaterdag 4 maart van 9.30 tot 11.30 uur. Onder begeleiding van de boswachter doorkruisen de deelnemers het gebied op zoek naar hazen en hun sporen. Garantie op het zien van een haas is niet te geven, het is en blijft de natuur en die is niet te plannen. Hazen hebben namelijk een perfecte schutkleur waardoor ze heel makkelijk compleet in hun omgeving op kunnen gaan.

Praktisch

Startplaats voor de excursie is Parkeerplaats Bentwoud-Noord, adres voor navigatie is Hoogeveense weg 57 Benthuizen. Kosten zijn 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene) en 7,50 voor volwassenen. De wandeling is ongeveer vijf kilometer. Aanmelden kan bij Staatsbosbeheer (Bentwoud). Laarzen of waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Honden kunnen niet mee.