Ganzenfamilie naast N11 in Alphen verhuisd: ‘Situatie te gevaarlijk voor mens en dier’

Foto: Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.
Foto: Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.
Foto: Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de afgelopen weken kwam het regelmatig voor dat ganzen op en naast de N11 in Alphen aan den Rijn liepen. Medewerkers van de dierenambulance zochten naar een goede oplossing, zaterdagochtend zijn de ganzen verhuisd.

De ganzen hadden het prima naar hun zin rond de Gouwelandenlaan, maar zorgden ook voor gevaarlijke situaties in het verkeer. 'Talloze meldingen hebben we gehad en aangezien we niet zomaar mogen werken op de N11 moesten dan Rijkswaterstaat en de politie worden ingeschakeld', meldt de dierenambulance. 'De situatie was te gevaarlijk voor mens en dier.'

De afsluiting van de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude van afgelopen vrijdag en zaterdag was de uitgelezen kans om hier iets aan te doen. Zaterdagochtend hebben medewerkers van de dierenambulance, samen met medewerkers van Hofganzen Ganzenbescherming Nederland, alle ganzen weten te vangen. In totaal gaat het om 24 ganzen, waarvan 6 jongen.

Ganzenparadijs

De dieren zijn overgebracht naar Stichting Akka's Ganzenparadijs in Dalen, Drenthe. 'Wij zijn blij dat de ganzen en de bestuurders op de N11 nu weer veilig zijn', meldt de dierenambulance.