Gaslek in hoofdgasleiding Boskoop, meerdere woningen ontruimd

BOSKOOP - Het lek in de hoofdgasleiding aan Zijde in Boskoop is provisorisch gedicht. Daarmee is het grootste gevaar geweken, al mogen de bewoners van drie huizen er vlakbij nog niet naar huis. Netbeheerder Liander gaat het lek nu definitief sluiten.

Tijdens werkzaamheden aan de weg was een hoofdgasleiding geraakt, met een doorsnee van 20 centimeter. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden-Nederland spoot het gas recht omhoog en kwam het verderop in de wijk weer naar beneden. 'Maar met een professionele ballon is het gat nu provisorisch gedicht. Daarmee is het acute gevaar geweken', zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

Netbeheerder Liander gaat nu aan de slag met het definitief dichten van het lek. Tot die tijd heeft de omgeving geen gas. Bewoners van drie woningen er direct omheen mogen voorlopig nog niet naar huis. De andere huizen die waren ontruimd, worden snel weer vrijgegeven. Ook wordt de grote afzetting weggehaald.

Tijdelijke opvang in brandweerkazerne

De bewoners van de ontruimde huizen worden opgevangen in de brandkazerne in de buurt. Wanneer zij naar huis kunnen, is nog niet duidelijk.

Een deel van de Zijde in Boskoop is sinds maandag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De rotonde bij het Torenpad en de Voorofscheweg wordt vervangen. Het is nog niet duidelijk of dit incident invloed heeft op de planning van die werkzaamheden, die op vrijdag 29 juli afgerond zouden moeten worden.