Gepubliceerd op 04 September 2019 om 14.14 uur

Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland geïnstalleerd, Alphenaar wordt statenlid

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Floor Vermeulen, Jeanette Baljeu (beiden VVD), Willy de Zoete (ChristenUnie/SGP), Berend Potjer (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Adri Bom (CDA) zijn woensdag geïnstalleerd als gedeputeerden van de provincie Zuid-Holland. Samen met commissaris van de koning Jaap Smit vormen zij de komende vier jaar het provinciebestuur.

Voor Boskoper Floor Vermeulen wordt het zijn tweede termijn als gedeputeerde. Doordat hij als gedeputeerde zijn verworven plekje in Provinciale Staten af moet staan, komt Peter van Waaij nu namens VVD in Provinciale Staten. De Alphenaar is de enige inwoner van de gemeente Alphen die statenlid is de komende vier jaren.

Statenlid, gedeputeerde?

Wat een minister in het kabinet is of een wethouder in een gemeente, is een gedeputeerde in de provincie. Vermeulen is gedeputeerde van onder meer verkeer en vervoer in Zuid-Holland.

Van Waaij is statenlid. En statenlid bij de provincie is vergelijkbaar met wat een Tweede Kamerlid in Den Haag is of een raadslid in een gemeente.

Lees ook: Coalitieakkoord provincie: geen keuze gemaakt of Alphen mag bouwen in polder

advertentie
 
advertentie