Geen celstraf voor nep KPN-medewerker die in Alphen aan den Rijn werd gesnapt

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 29-jarige man uit Gorinchem, die in Alphen aan den Rijn tegen de lamp liep met telefoonfraude, hoeft niet de cel in. Dat meldt het AD. Tegen de man was twee maanden cel geëist, maar hij krijgt alleen nog een werkstraf van 100 uur.

Op 8 september 2018 werd de man betrapt in een telefoonhuisje aan de Sterrenlaan in Alphen aan den Rijn. 'Hij was druk in de weer in het huisje met veertien handtelefoons, twaalf telefoonopladers en verschillende stekkerblokken. Verder was hij gekleed in een KPN-vestje, ook al was hij in het geheel niet in dienst van KPN', meldde het Openbaar Ministerie (OM) eerder.

De man werd aangehouden. Later bleek dat hij in het telefoonhuisje rechtstreeks had ingeplugd op telefoonlijnen om op rekening van abonneehouders naar betaalnummers te bellen. 'Hiermee konden mobiele beltegoeden en geschenkbonnen worden opgewaardeerd', aldus het OM. Het OM is van mening dat door de actie van de man het alarmnummer 112 enige tijd onbereikbaar was voor sommige bellers, maar de rechtbank acht dat niet bewezen.

Lees ook: Twee maanden cel geëist voor telefoonfraude door nep KPN-medewerker