Geen intochten Sinterklaas: Studio Alphen zendt De Grote Niet-Intocht uit

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinterklaas wordt dit jaar niet feestelijk onthaald met verschillende intochten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Vanwege het coronavirus zijn alle festiviteiten afgelast. Weet de goedheiligman de schoorsteen alsnog te vinden, of rijdt hij dit jaar stilletjes ons huisje voorbij?

Om het sinterklaasfeest toch feestelijk te beginnen, zendt Studio Alphen de speciale televisie-uitzending De Grote Niet-Intocht uit. In de uitzending gaat Frank, de vaste presentator van de Alphense intocht, samen met Piet naar de verschillende dorpen van de gemeente. Ze bezoeken de mooiste plekken om te bekijken waar Sinterklaas dit jaar allemaal niet is.

Burgemeester Liesbeth Spies legt aan Frank en Piet uit waarom er dit jaar geen intocht gehouden kan worden. ‘We hebben dat akelige coronavirus en dat is óók in Spanje. En zelfs als we alle Pieten en Sinterklaas inpakken in inpakpapier, kan het niet’, legt de burgemeester uit. ‘Maar, er gaat toch iets leuks gebeuren. Niet verder vertellen, het komt goed.’

Zaterdag 14 november

De Grote Niet-Intocht is op zaterdag 14 november om 15.00 uur te zien op televisie en de website van Studio Alphen. Daarna blijft de uitzending te bekijken via de website van de lokale publieke omroep.

De uitzending is een initiatief van Studio Alphen, Sint in Alphen en de verschillende sinterklaascomités in de gemeente Alphen aan den Rijn.