Geen jaarmarkt in Alphen aan den Rijn dit jaar

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 16.58 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er wordt dit jaar geen Alphense jaarmarkt georganiseerd. De organisatie heeft dat besluit genomen na overleg met burgemeester Liesbeth Spies, de gemeente Alphen aan den Rijn en de kramenexploitant. Het grootste evenement van Alphen aan den Rijn stond gepland op woensdag 16 september.

'Steeds hebben wij onderzocht op welke wijze de markt wel zou kunnen doorgaan, maar helaas', zegt Hans van Beek, voorzitter van Stichting Jaarmarkt Alphen aan den Rijn. 'Nadat uit de persconferentie van Mark Rutte afgelopen woensdag bleek dat ook in september de maatregel van met name 1,5 meter afstand nog van kracht blijft, is handhaving van deze maatregel op dit evenement met zoveel bezoekers praktisch onmogelijk.'

Samen met de kermisexploitant gaat de stichting wel een vergunning aanvragen. Er wordt gekeken hoe er een kermis kan worden georganiseerd, waarbij bezoekers zich kunnen houden aan alle coronamaatregelen. De kermis zou moeten plaatsvinden van 11 tot en met 16 september.

Daarnaast bekijkt de organisatie van de Alphense jaarmarkt of er nog kleinschalige evenementen kunnen worden georganiseerd.

Hieronder is het radio-interview met Hans van Beek te beluisteren.

advertentie advertentie