Geen treinen van en naar Leiden Centraal door treinongeluk bij Voorschoten

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er rijden dinsdagochtend geen treinen van en naar Leiden Centraal vanwege het grote treinongeluk bij Voorschoten. De NS meldt dat het treinverkeer rond 13.00 uur weer wordt opgestart, met uitzondering van het treinverkeer tussen Leiden Centraal en Den Haag.

Een woordvoerder van NS laat aan Omroep West weten dat reizigers op zoek moeten naar alternatief vervoer. 'Dat is heel vervelend, maar bij zo'n ongeval kunnen we helaas niet anders', aldus de woordvoerder. 'Als je nu nog thuis bent, raden we je aan om thuis te blijven of een alternatief te zoeken.'

Vlak bij station Voorschoten ontspoorde rond 3.45 uur een trein. In de trein zaten ongeveer vijftig reizigers. Eén persoon is om het leven gekomen, dertig mensen raakten gewond. Ook de machinist van de trein heeft letsel opgelopen. Volgens de NS zijn alle betrokkenen opgevangen en waar nodig naar een ziekenhuis overgebracht.

Bij de treinramp zijn een trein, een kraan en een goederentrein betrokken. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet daar verder onderzoek naar.