Geen voortgezet onderwijs in Oude Raadhuis

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het huisvesten van de bovenbouw van het vwo in het Oude Raadhuis in Alphen aan den Rijn is geen goed idee. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de gemeente in samenwerking met het Scala College naar eventuele herbestemming van het gebouw.

De investering die nodig is voor de renovatie en verduurzaming van het pand is te groot. Daarnaast is er te weinig ruimte om de bovenbouw van het vwo in het pand te huisvesten. Bovendien heeft het Scala College met de nieuwbouw aan de Henry Dunantweg al voldoende vierkante meters tot haar beschikking, aldus het college. 

Met de verbouwing van het Oude Raadhuis tot onderwijsinstelling zou een kostenplaatje gemoeid zijn tussen de zeven en negen miljoen euro. Tegen welk bedrag de verbouwing wel rendabel zou zijn geweest, kan het college niet zeggen.

Alternatief voorstel

Er ligt ook nog een ander initiatiefvoorstel voor de invulling van het Oude Raadhuis. Winfried Ponsioen van het CDA liet een ontwerp maken voor een multifunctioneel centrum, dat plaats biedt aan ateliers en expositieruimtes voor kunstenaars, een kinderopvang, een restaurant en een theater.

'De volgende stap is aan de gemeenteraad', zegt wethouder Anouk Noordermeer. 'Zij mogen nu wensen en bedenkingen op het voorstel uiten. Het is aan de raad om die discussie te voeren: wat willen we nou en wat is het ons waard?'