Gelijkspelend ARC ziet koploper weglopen en houdt nacompetitiestrijd spannend

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als ARC zaterdag had gewonnen bij Zwaluwen '30, was de Racing niet alleen heel dicht in de buurt gebleven van koploper AFC maar had ARC Zwaluwen '30 op zeven punten gezet. En dat laatste is van groot belang voor de verdeling van de nacompetitietickets aan het einde van de reguliere competitie. Nu blijft ARC's voorsprong op Zwaluwen vier punten, omdat de Alphenaren in Hoorn met 1-1 gelijk speelden tegen Zwaluwen '30.

Als ARC geen kampioen wordt, moet de ploeg van trainer Mark Evers ervoor zorgen te eindigen als beste team op de ranglijst zonder periodetitel in de 1e Klasse A. DHSC en Roda '46 hebben al een periodetitel. Mocht AFC kampioen worden en de derde periode op zijn naam schrijven, mag ARC de nacompetitie in als het Zwaluwen '30 onder zich houdt. Om die reden was Zwaluwen '30 - ARC voor de nacompetitiestrijd belangrijk. Uitgeschakeld voor het kampioenschap is ARC overigens ook nog niet. Al groeit de achterstand op AFC nu wel naar vier punten.

Op het heilige kunstgras in Hoorn, waar ARC in 2010 promotie afdwong naar de topklasse door Be Quick 1886 in de nacompetitiefinale te verslaan, leek ARC zaterdag te winnen. Tien minuten voor tijd scoorde Jeroen Borsboom uit een strafschop, zij het in twee instanties, de 0-1. Maar enkele minuten later werd het alsnog 1-1. ARC greep niet in en liet een Zwaluw drie man passeren. Het schot werd nog wel gekeerd door Aaron Balk, maar de rebound ging er alsnog in.

Scoreverloop Zwaluwen '30 - ARC 1-1 (0-0): 0-1 Jeroen Borsboom, 1-1 Gani Meholli.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers, Jeroen Borsboom en Aaron Balk (allen ARC) terugluisteren: