Alphen aan den Rijn gaat Jeugdlintjes uitreiken: nomineren kan tot 16 oktober

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn is sinds dit jaar een onderscheiding rijker: het Jeugdlintje. De vorige gemeenteraad heeft namelijk besloten dat jeugdigen tussen de 4 en 22 jaar, die zich inzetten voor mens, dier of maatschappij, wat meer in het zonnetje gezet moeten worden.

'Er zijn veel verschillende daden die een Jeugdlintje waard zijn', vond de gemeenteraad. 'Een kind dat wekelijks voor de plantjes zorgt van de buurvrouw die slecht ter been is. Een neefje dat voor de dagelijkse boodschappen van zijn zieke buurman zorgt. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Alphen aan den Rijn. Of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park.'

Nomineren

Wie iemand uit de gemeente Alphen aan den Rijn kent die tussen de 4 en 22 jaar is en iets bijzonders doet of heeft gedaan, kan deze persoon nomineren. Of het nu om een eenmalige actie voor mens of dier, straat of buurt gaat of om iemand die zich al langere tijd vrijwillig inzet voor anderen; allen maken kans op een Jeugdlintje. Er zijn lintjes voor drie verschillende leeftijdsgroepen: 4 tot en met 12 jaar; 13 tot en met 17 jaar en 18 tot en met 21 jaar.

Nomineren kan tot 16 oktober via deze link. Hier is ook te vinden wat de voorwaarden zijn om een kind of een jongere te nomineren. De feestelijke uitreiking van de Jeugdlintjes is op 21 november, de dag na de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.