Gemeente Alphen aan den Rijn is twee minuten stil tijdens Dodenherdenking

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In heel de gemeente Alphen aan den Rijn zijn zaterdag de slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht. In het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn waren zo'n 600 mensen afgekomen op de officiële herdenking.

'In ons land mogen we genieten van vrijheid, zolang wij de vrijheid van anderen niet schaden. We mogen van mening verschillen, zolang we daarover in gesprek blijven met elkaar. In dat debat, in het uitwisselen van argumenten en ook de bereidheid om te luisteren, ontstaat ruimte om je eigen keuze te maken. Dat is niet alleen een verworvenheid, maar ook een opdracht voor de toekomst', sprak burgemeester Liesbeth Spies de aanwezigen toe.

Ook in Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam waren herdenkingsplechtigheden. In Alphen werd ook stilgestaan bij het Indië monument en het Joods monument.

Studio Alphen zond Dodenherdenking in het Burgemeester Viserpark live uit op televisie, de uitzending is hieronder terug te kijken.