Gemeente Alphen aan den Rijn start deze maand met bouwproject Steekterpoort: wat is het plan?

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gemeente Alphen aan den Rijn start deze maand met het bouwproject Steekterpoort, vernoemd naar het gelijknamige bedrijventerrein in de wijk Steeekterpolder. Wat is dit project? Waar gaat precies gebouwd worden? Studio Alphen zoekt het voor jou uit. 

Wat gaat er gebeuren?

In dit geval gaat het om twee verschillende werkzaamheden. Zo gaat de gemeente de riolering vernieuwen en herstellen. Door de komst van nieuwe bedrijven die zich op het bedrijventerrein Steekterpoort vestigen, is het noodzakelijk dat het rioolstelsel meegroeit. De bestaande rioolaansluiting is hier niet voor geschikt en dient er dus een nieuw rioolstelsel te worden aangelegd. Daarnaast wordt er gewerkt aan het vergroten van de watergangen in het gebied. Dit om beter water op te slaan en ervoor te zorgen dat het water zich beter kan verplaatsen. 

Waar gaat dit precies gebeuren?

Het gebied waar het om gaat, grenst aan de Oude Rijn, tegen het Goudse Rijpad en de spoorlijn naast de N11.

Andere projecten

Naast bouwproject Steekterpoort zijn er ook andere bouwprojecten op het bedrijventerrein Steekterpoort gaande. PostNL is daar bijvoorbeeld bezig met het bouwen van een nieuw postsorteercentrum. Elektriciteitsleverancier Liander breidt het middenspanningsnet uit voor de komst van nieuwe bedrijven en investeringsbedrijf Stahlberg bouwt een nieuw distributiecentrum. Bovendien werkt de provincie aan de vervanging van de Steekterbrug.