Gemeente Alphen aan den Rijn wil dé fietsgemeente van het Groene Hart worden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om dé fietsgemeente van het Groene Hart te worden. Om deze ambitie concreet te maken, organiseerde de gemeente samen met Platform Recreatie en Toerisme, Alphen Marketing en Alphen Vitaal op 14 april de conferentie Fietshart Alphen 2030.

De aanwezigen en bezoekers aan de conferentie gingen met elkaar in het gesprek over de gezamenlijke ambities en wat er de komende jaren nodig is om dé fietsgemeente van het Groene Hart te worden.

De gemeente wil dat meer inwoners gaan fietsen. 'Meer fietsen levert een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze kernen, is duurzaam en bovenal gezond', bericht de gemeente op haar website.

Nieuw fietsbeleid

Wethouder Relus Breeuwsma (CDA): ‘De komende maanden werken we ons nieuwe fietsbeleid uit. Deze conferentie is een heel waardevol startpunt geweest in het ophalen van ideeën en onderzoeken van kansen om er voor te zorgen dat meer inwoners voor de fiets gaan kiezen. Het is wat ons betreft een startschot van een blijvende samenwerking met lokale en regionale partners.’

Breeuwsma sprak met de aanwezige staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen (CDA) en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen (VVD). En met het publiek over het fietsen en hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan een beter fietsklimaat. 

'Stimuleer mensen voor korte ritjes de fiets te pakken' - Staatssecretaris Vivianne Heijnen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: ‘De conferentie is een heel mooi initiatief van Gemeente Alphen aan den Rijn. Ik ben blij om te zien dat dit onderwerp leeft en dat de deelnemers met elkaar en de gemeente in gesprek gaan. De ambities van de gemeente sluiten goed aan op waar wij ons op nationaal niveau voor inzetten. Bijvoorbeeld door mensen te stimuleren om voor korte ritjes de fiets te pakken.’

Lees ook: Nieuwe fietsbrug over Aarkanaal gaat Raadsbrug heten