Gepubliceerd op 07 April 2020 om 18.08 uur

Gemeente Alphen blijft voedselbank langer helpen: tot 1 juni

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De 200 klanten van de voedselbank in Alphen aan den Rijn blijven tot 1 juni een geldbedrag krijgen om eten en drinken te kopen. Tenzij de regering eerder met een landelijke regeling komt voor voedselbankklanten.

Eind maart besloot de gemeente Alphen om de voedselbank te helpen tijdens de coronacrisis. De afspraak, het verstrekken van geld, gold voor twee weken maar is dinsdag door het college van burgemeester en wethouders met twee maanden verlengd.

Per week krijgt de voedselbank 5000 euro van de gemeente Alphen aan waardebonnen, om vervolgens te verstrekken aan hun klanten. Alleenstaanden ontvangen 20 euro per week, meerpersoonshuishoudens 35 euro per week.

Voedselbank dicht

Medio maart maakte de voedselbank bekend vanwege het coronavirus te stoppen met het uitdelen van eten en drinken. De voedselaanvoer is met ongeveer zeventig procent teruggelopen omdat er geen supermarktacties meer gehouden kunnen worden en het regionale distributiecentrum in Den Haag gesloten is.

Daarnaast maakt tachtig procent van de voedselbankvrijwilligers deel uit van de risicogroep en meent de stichting dat zij de gezondheid van hun klanten in toenemende mate niet langer kan garanderen. De Alphense voedselbank bekeek eerder nog de mogelijkheid om de pakketten te gaan bezorgen, maar ook dat is van de baan.

Lees ook: Alphense voedselbankklanten krijgen geld voor eten en drinken

advertentie
 
advertentie