Geen noodfonds voor bedrijven uit gemeente Alphen maar stimuleringsfonds

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komt geen noodfonds voor bedrijven uit de gemeente Alphen aan den Rijn maar een stimuleringsfonds. Dat kondigen burgemeester Liesbeth Spies (CDA) en Joost Berkhout, directeur van het economische platform EDBA, donderdag aan.

'Het wordt geen reddingsboei voor noodlijdende bedrijven, eerder een perspectief naar de nieuwe anderhalvemetereconomie', zegt Berkhout. Sector- of gebiedsbreed wil de gemeente bedrijven helpen.

'Dit fonds moet helpen maatregelen te treffen die nodig zijn. Bijvoorbeeld een bedrijf dat meer gebruik van online wil maken, op een andere manier wil gaan distribueren of collectief maatregelen wil treffen om veilig te kunnen ondernemen.'

Binnenkort meer informatie

Uiterlijk eind deze maand moeten de voorwaarden van het stimuleringsfonds bekend worden. Medio mei maakt het college van burgemeester en wethouders de details bekend, eind mei moet de gemeenteraad toestemming geven om het fonds ook daadwerkelijk in het leven te roepen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van april vroegen VVD, Nieuw Elan en D66 het Alphense gemeentebestuur om, in samenspraak met EDBA en ondernemingsvereniging VOA, een noodfonds voor het lokale bedrijfsleven in te richten.