Gemeente Alphen wil pilot met verduurzamen van bedrijventerrein

ALPHEN AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-DORP - De gemeente Alphen aan den Rijn gaat een aanvraag doen bij het Nationaal Groeifonds voor het klimaatbestendig maken van een industrieterrein. Het maakt onderdeel uit van het programma Groene Gezonde Klimaatbestendige Bedrijventerreinen, om de industriegebieden groener, gezonder en klimaatbestendiger te maken.

Volgens wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) is het de bedoeling om één bedrijventerrein te laten deelnemen als pilot. Drie terreinen maken daar kans op. 'Het ITC/PTC-terrein in Hazerswoude-Dorp, en de Schans II en Hoorn-West in Alphen aan den Rijn', aldus Van Zuylen. 'Het vergroenen richt zich dan met name op het groene gedeelte. Het planten van bomen, struiken en planten.'

De wethouder sluit niet uit dat er ook naar andere maatregelen gekeken kan worden, zoals de opvang van regenwater. 'Je zou ook kunnen denken aan het groener maken van gevels van bedrijven', aldus Van Zuylen. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente een reactie kan verwachten op de uiteindelijke aanvraag voor de pilot.