Gemeente Alphen wil zich ontfermen over financiële gevolgen sportverenigingen

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 21.18 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) zegt dat de gemeente Alphen bereid is om heel goed te kijken naar manieren waarop sportverenigingen tegemoet kunnen worden gekomen vanwege de coronacrisis. Doordat sportaccommodaties op slot zitten komen clubs in financiële problemen.

'We willen voorkomen dat verenigingen omvallen', benadrukt Spies. Het wordt maatwerk, want de ene vereniging zal een andere oplossing nodig hebben dan de ander. Onder meer over het betalen van huur voor de accommodaties, de voorraden van producten in kantines met een houdbaarheidsdatum en het onderhoud van grasvelden gaat gesproken worden.

Inkomsten zijn gestopt, uitgaven gaan door. Daarnaast houden sportverenigingen er rekening mee dat sponsoren afhaken omdat bedrijven in de problemen komen. 'We proberen in kaart te brengen wat de nood is en willen oplossingen bedenken met hen', voegt Spies toe. Veel verenigingen hebben inmiddels vragen gesteld aan de gemeente Alphen.

Sportaccommodaties worden toch gebruikt

Diverse sportbonden, waaronder basketbal, korfbal, volleybal en zwemsport, hebben besloten om het seizoen per direct te beëindigen. Onder meer de hockey- en voetbalbonden wachten verdere kabinetsmededelingen af. Alle sportaccommodaties in Nederland moeten tot 6 april op slot, maar over de periode na 6 april is nog geen besluit genomen. Anderzijds zijn evenementen en samenkomsten verboden tot 1 juni.

Spies constateert dat niet iedereen zich houdt aan het verbod om sportaccommodaties te betreden. 'Hoe zorgen we ervoor dat gesloten ook echt gesloten is?', aldus Spies. 'Sommigen maken nog graag gebruik van de velden en klimmen over hekken heen. De sportclubs proberen zo goed mogelijk mensen aan te spreken op het gedrag.'

advertentie advertentie